Rakkaus asiakirjaan ja allekirjoittavaan kynään

kirjaimet joista rakentuu

            rauhan sanat

joista rakentuu sopimus

            ovat rakkaita

rakas on kynä jolla asiakirja

allekirjoitetaan         kiiltelee hetken

petoksen rajaviivalla          vakiintuu

imupaperiin kuivuessaan

jossakin surkeassa leirissä

            viriää liikettä

kotiinpaluun toivo kajastaa

kuin kaukainen aamunnousu


4 responses to “Rakkaus asiakirjaan ja allekirjoittavaan kynään

 • anisharran

  Inshallah! Ikävä kyllä toivo ei kajasta eikä musteesta, ei verestäkään. Ajasta ehkä, sukupolvien vaihtumisesta, silloin kun ne saavat tappamatta vaihtua.

  Tykkää

  • runopasanen

   Tällä hetkellä ei hyvältä näytä, se on myönnetävä; joskus on näinkin tapahtunut. Löytyykö joskus sellainen kyllästymispiste, että veri ei enää imeydy, että sen tulva uhkaa niitäkin, jotka ruokkivat näitä kohflikteja kyynisesti.

   Tykkää

 • Kaistaton

  Runossasi on ajattomuutta, joka peilaa tätä päivää ja historiaa. Jotenkin sait ajatukset siirtymään siihen suuntaan, että varmasti meistä jokainen tahtoisi elää rauhassa kotinsa tanhuvilla, siellä, missä on syntynytkin, mutta miten herkästi se rauha rikkoontuukaan ja kuinka vaikea sitä on takaisin saavuttaa…tavallinen ihminen on vain pieni pelinappula…

  Tykkää

  • runopasanen

   Miten olla oikealla tavalla tyytyväinen kotitanhuansa rauhaan ja samalla tajuta / hyväksyä, että kaikki se surkeus mitä maailmasta löytyy, on läsnä ja kuuluu jollakin tavalla myös minulle. Ehkä tämä on niin paha ristiriita kestettäväksi, että moni (kaikki ajoittain varmaan) lyö luukut kiinni, asenteiden koveneminen (”muihin”) on ehkä osittain tätäkin. – Jossakin vaiheessa ihmiset eivät suostu enää pelinappuloiksi vaan ryhtyvät vastarintaan, kun ei ole muuta menetettävää kuin ”ryysyt” ja itsekunnioitus. Mutta vaikea tie sekin on kuten on nähty viime vuosina eri puolilla maailmaa. On vain todettava Leinon sanoin:se liikkuu sittenkin!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: