Kuvista

Minulla on pieni digikamera, ostettu n. 5-6 vuotta sitten. Samalla hinnalla saisi nykyisin 3-4 kertaa enemmän pikseleitä. En tiedä olisiko niistä muuta kuin haittaa: levytila loppuisi nopeammin. Sitä paitsi kalliimpi kamera menisi minun kohdallani hukkaan. Kuvan merkitys minulle on tukea muistia ja herättää mielikuvia. Kuvan taideulottuvuudesta en ymmärrä juuri mitään. Itse asiassa taidan suhtautua nykyiseen kuvien tulvaan suorastaan vihamielisesti. Voin aloittaa päivän kuuntelemalla radiota hiljaisella, mutta televisolähetys aamutuimaan on kuin hyökkäys selustaani. Niistä tulee raskaan aterian kaltainen ähky. Hän ken “osaa kuvia”, voi suhtautua niihin ehkä toisin.

Olen pitänyt tätä pientä kameraa aika usein mukana. Jälkikäteen olen sitten jopa harmitellut, että olisi pitänyt ottaa siitä ja siitä tilanteesta tai paikasta kuva. Olen nyt kuitenkin kokeilemassa ottamieni kuvien käyttöä tekstieni yhteydessä. En yritäkään keksiä joka runoon kuvaa. Epäilen myös, että kuva ja teksti yhdessä voivat vähintäin tuplata vaikutelman pliisiuden. Mutta riskejä on otettava, jos haluaa jotakin uutta oppia.

 

 


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: