Moni muu eläin on sutta todellisempi uhka ihmiselle

 

Sisarukset herrassa ja sudessa

             oinoset

jos jokin laji pitäisi hävittää maastamme

suomalaisille vaarallisena se eittämättä olisi ihminen

Älyllinen itsemurha onnistuu tosi helposti

 

Kliseiden viljelyyn lannoitettua

pakettipeltoa maassamme riittää

            ampiaisten & käärmeiden pesäpaikoiksi

            mistä näitä kansan kata(ja)isia oikein tulee

            eurot himasen himaan

himmailematta populistipoikien pulinoita

kilpailukyvyn puute johtuu kilpailusta

metsiemme vihreä kulta

sen ystävälliset äidinikasvot

pihkalla voidellut haavat

             susien raapimat huutavat kostoa

 

Palkataan vaarassa olevat nuoret

hävittämään ampiaiset Suomesta

se lisää kuntopohjaa tuleville urheilun uroteoille

             totuttaa sinivalkoiset pistoksiin ilman allergisia reaktioita

 

Kilpailukyvyn puute johtuu vain kilpailusta

eikä ole sutta todellisempi uhka ihmiselle

 

viite: http://runotorstai2.wordpress.com/2013/03/14/278-haaste/

 


5 responses to “Moni muu eläin on sutta todellisempi uhka ihmiselle

 • Hihat

  Niin, kyllähän sitä on paljon todellisimpia ongelmia täällä kuin susiparat…

  Tykkää

 • Metsän emäntä

  Niin, milloin on Talvisodan korpisoturikansastamme tullut susipelkoaan iniseviä ressukoita, jotka huutavat hysteerisinä, ulvovat pihoissaan, kun joku rammaksi ammuttu susi ajautuu nälkiintyneenä asutuksen, ihmispetojen luolien liepeille.

  Tykkää

 • runopasanen

  Kiitos noista kommenteista, Hihat ja Metsän emäntä. Suhteellisuudentajun hämärtyminen yhdessä historiattomuuden kanssa saa aikaan monenlaisia ilmiöitä. Jossain olikin tietoa, että suuresta osasta ns. pihasusia on löydetty hauleja ja vammoja, joiden vuoksi ne eivät enää menesty luonnon ”vapailla markkinoilla”. Ja että vain 10 % salakaadoista tulee ilmi.

  Tykkää

 • Metsän emäntä

  Ruralia-instituutin tutkimuksesta käy ilmi, että metsästäjien yhteisöt tukevat näitä salakaatajia. Olen miettinyt mielessäni, tukevatkohan yhteisöt todella noin tarkkaan tällaista rikollisuutta. Tuntuu pahalta ajatella sellaista yhteisöä, josta suurin osa hyväksyisi eläinrääkkäyksen. Onko osa yhteisöstä vain niin hiljaisia, etteivät saa suutaan auki, ja tämä on tulkittu hyväksymiseksi. Joka tapauksessa tätä pitäisi kyllä miettiä itse kunkin omassa yhteisössään, onko hyvä elää sellaisessa yhteisössä, jonka arvot ovat noin kovat.

  Tykkää

  • runopasanen

   Ilmiössä fokusoituu varmaan monenlaisia turhautumia ja susijuttuja lietsotaan kuin koraanikouluissa…uskotellaan esim. että oikein helikoptereilla kuljetetaan susia ihmisten kiusaksi ja ne lennot ovat tietysti pois ihmishenkien pelastamisesta jne. Lentolaskennan tuloksia uskotaan hirvien, mutta ei petoeläinten osalta. Mutta eihän siinä varmaan muu auta kuin päästä sopimukseen) laskenta- ja menettelytavoista. – Ajattelen, että yksi syy on tavallisten ihmisten vieraantuminen metsästä; liikutaan kyllä halleissa ja asfaltilla, mutta metsästä on tullut paikka, johon heijastetaan ”pimeänpelot”.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: