Armoa armoa!

näinä kovina aikoina

kovimpina sitten kivi- ja rautakauden

tarvitsemme armahdusta

sellaista johon esimerkkiä näyttää

kehitysyhteistyöministeri

että edes itsensä

 

koska hän itsekin on heikko

hän osaa kohdella ymmärtävästi

tietämättömiä ja erehtyviä

ja heikkoutensa tähden hänellä on velvollisuus

uhrata töppäilyuhreja

yhtä lailla itsensä kuin kansan puolesta


2 responses to “Armoa armoa!

 • Metsän emäntä

  Herää monta kysymystä: Mikä on yhden poliitikon työn tärkeyden suhde naiiviudella menetettyyn maineeseen? Onko kysymys naiiviudesta vai sittenkin ylimielisestä asenteesta.(En ehdi kiinnittää huomiota pikku asetuksiin, työni on tärkeää ja kiireistä, tutkikoot niitä vähempiarvoiset) Kuinka suuri osa poliitikon työstä on mainetta, ja pilaako sen menettäminen työn arvoa? Asettuuko armon anoja samaan kelkkaan muiden anojien kanssa, istuvatko henkisesti samassa pororeessä Saariselällä kehitysministeri pääministerin kanssa filosofi Himasen keikkuessa kannoilla rahamassi takataskussa ohjastusta keikuttaen? (Reen pysähdyttyä pääministeri tärkeänä esittää hankkimiaan valtion edun kannalta tärkeitä seikkoja vieraille: Poro kasvattaa kerran vuodessa uudet sarvet)

  Tykkää

  • runopasanen

   Hyviä kysymyksiä (näinhän on tapana vastata vaikeisiin kysymyksiin…). Noihin pystyy suoralta kädeltä, ensimmäiseltä perstuntumalta, vastaamaan vain olemalla tarpeeksi yksiniittinen ja joskus se puolustaakin paikkaansa.

   Mutta montakohan ministeriä Suomen (tai minkä tahansa maan) hallituksessa olisi, jos kaikkien menneisyys ennen ministerin pestiä ”kammattaisiin täikammalla”? Onko kiinni jääminen asian merkityksestä riippumatta sitten se ainoa erottelija. Se ainakin sopisi Iltalehden kaltaisille julkaisuille.

   Tämä parrasvalopolitiikka (maailmanlaajuinen ilmiö varmaan) on jotenkin surkuhupaisaa, sitten kun siitä hupi loppuu, niin surkeaa ja lopulta pelkästään surullista.

   Toistaiseksi olemme siis löytäneet inhottavan roskan harmaan talouden lattialta. Lattialta, joka harmaasienen lahottama uhkaa romahtaa kellariin, kun osa ministereistä keskittyy estämään lainsäädäntöä, jolla sen lahottajasienen leviämisen saisi paremmin aisoihin.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: