FC Kongon Jääkarhut

 

 

Onko Kongossa jalkapallojoukkuetta

jonka tunnuksena jääkarhu

hyväntekeväisyysjärjestöä tai

nationalistista salaseuraa

nimeltä Kongon Jääkarhut?

 

Siellä missä leijonat elävät

eläintarhoissa ja sirkuksissa

leijonatunnukset ovat vapauden

ja voiman symboleita       Jääkarhut

vaeltavat ilman seuraa

murenevilla p e

                            l i

                                 k e  n

                                         t i l l    ä

 

 

 


2 responses to “FC Kongon Jääkarhut

 • Sus'

  Eipä olisi kivaa olla jääkarhu tässä individualistisen superriiston maailmassa missä ihminen on nin äsyttävän ahne, antaa itsestään mahdollisimman huonon kuvan, onko se koko totuus? Joskus tuntuu että on…sitten tulee Greta Thunberg ja antaa toivoa, joku vielä ajattelee isommin.

  Liked by 1 henkilö

  • runopasanen

   Ehkä halusin tällä lähinnä kiinnittää huomiota miten ”maailman valtakulttuuri” pitää koko maapalloa niin reviirinään, että voi ottaa minkä tahansa kaukana olevan eläimen symbolikäyttöönsä. Jos meidän elämänpiiristä otettaisiin vastaavalla tavalla eläinhahmo (se turistien pelkäämä jääkarhu Helsingin kaduilta) , niin kenties huvittuisimme, jotkut jopa järkyttyisivät.
   Ei kai lainailussa sinänsä vikaa olisi, jos maapallo koettaisiin yhteisenä juttuna, mutta kun rajoja vedetään niin tiukasti kuin vedetään, niin olisihan se hiukan loogisempaa pysyä omissa ”voimaeläimissä”. No toki symboleilla (kuten Suomen leijonat) on historiansa.
   ”Huuhkajat” on hyvä (lempi)nimivalinta maajoukkueelle: on kotikutoinen ja sisältää sopivasti ripauksen huumoria (syntyhistoriansa vuoksi), mikä keventää usein turhan tosikkomaista kilpaurheilua, ainakin imagollisesti.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: