Täysin palvellut

 Opastin aluksia saaristomeren karikkoisilla vesillä. Mitä ankarampi keli ja kriittisempi lasti, sen tarpeellisemmaksi tunsin itseni. Kerrankin aaltojen korkeus oli yhdeksän metriä ja opastettava laiva keinahteli kolmekymmentä astetta molemmin puolin. Kapteenin ja minun yhteistyöllä onnistuimme pääsemään riittävän lähelle, jotta luotsi onnistui kiskomaan itsensä kannelle. Nippanappa. Myöhemmin kuulin, että ruuman lastina oli räjähdysainelaatikoita, jotka olivat sinkoutuneet pitkin lattiaa. Onneksi en tiennyt sitä siinä vaiheessa. Turhauttavinta työtä olivat oligarkkien huvipurret, jotka edellyttivät luotsin käyttämistä. Ne suhtautuivat ylimielisesti, eikä lastien sisällöstä koskaan saanut kunnollista selvitystä. Olen nyt eläkkeellä ja odottelen metallien maailmanmarkkinahintojen nousua. Sitten kelpaan uusiokäyttöön. Parempaa tuskin voi tässä iässä toivoa.(Viite: viikon 13 krapukuva https://susupetalsanat.wordpress.com/2022/03/27/autiosaari/#comments )

 

 

 


10 responses to “Täysin palvellut

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: