Ajanterä

 

kerran raivasit pellon

keräsit kivet       muuriksi ympärille

ja seisot ajanterällä        miekanviillon

kapealla rajalinjalla        selkäsi takana

                                 huohottavat haamut

edessä myrskyn jyrinä       eikä kivimuuri

suojaa mitään       ei muuta turvaa

kuin miekanterän rajarauha


2 responses to “Ajanterä

 • anisharran

  Tämä on yhteydessä siihen uudempaan runoon jossa on ajanjakaja. Tässä siis ajanterä. Kivet jotka pellossa este ja ympärille koottuina suojamuuri (joka ei suojaakaan) ovat mainio metafora. Tässä paljon mikä tuntuu omalta. Mutta miekanterän turvallisuus (toisessa runossa ajanjakajan onnellisuus) vaatii miettimistä. Merkitseekö se tässä-ja-nyt olemista (kuten zen) vai onko sillä onnen ja turvan positiona jokin muu merkitys? Kurtzin etana kulki partaveitsen terää pitkin eikä se vaikuttanut lainkaan turvalliselta olotilalta.

  Tykkää

  • runopasanen

   En pyri tuolla ilmaisulla yhteen tiettyyn tulkintaan, mutta tuo minkä esität (tässä ja nyt) on hyvä. Toisena tulkintana tuli mieleen: kivimuurien (esim. oma elämäntyö) osoittauduttua huonoksi turvaksi on tultava esiin ja se voi tarkoittaa taistelua, jossa tarvitaan miekkaa ennenkuin rauha saavutetaan. Kiitos kommentista.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: